Steden

Mechelen

 

Mechelen 

 

Mechelen is charmant en compact. Het is de ideale bestemming voor een gezinstrip, de thuishaven van Margareta van Oostenrijk en wereldwijd bekend om het Gouden Carolusbier. Vanuit alle hoeken torent de Sint-Romboutstoren boven de stad uit. Dit beschermde Mechelse monument is slechts een van de troeven van de stad. Ontdek ze allemaal.

Antwerpen 

De stad aan de Schelde is een vaste waarde voor cultuurliefhebbers. Ze staat internationaal bekend als de stad van Rubens, het wereldcentrum voor diamant en de spil van de internationale modescène. Deze verscheidenheid in het aanbod maakt van Antwerpen  een must om te bezoeken.

Brussel 

Brussel weet te plezieren en te verbazen. De Europese en Belgische hoofdstad staat bekend om haar rijke erfgoed en creatieve sfeer, met surrealistisch kunstenaar René Magritte als voorbeeld.  Art Nouveau gebouwen en bekende stripfiguren sieren het straatbeeld. De bekendste Brusselse inwoner is een halve meter groot en luistert naar de naam Manneken Pis.

Tilburg

Tilburg, een stad die barst van de creativiteit en waar je steeds weer verrassende ontdekkingen doet. Hier leerde Vincent van Gogh tekenen en groeide Guus Meeuwis uit van student tot volksheld. Tilburg heeft vele verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum en een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden.

Eindhoven

Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. Kom winkelen en eten in de binnenstad, bezoek het industriële Strijp-S of duik een van de andere stadsdelen in. Ontdek de Eindhoven vibe, binnen én buiten de gebaande paden.

Breda 

Breda, eigentijds en toch meer dan 750 jaar oud. Een gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het bruist tussen de eeuwenoude monumenten, het water en het groen. Of het nu gaat om de terrassen op de Grote Markt, het nieuwe stationsgebied of evenementen als Breda Photo en het beroemde Jazz Festival. Breda is altijd in beweging.