Speelbossen

Speelbos

Turnhout heeft voor kinderen een extra troef in de natuur: speelbossen. Dat zijn afgebakende zones in natuurgebieden en bossen waar plaats is gemaakt om te spelen.

Klein Engelandhoeve

Op 300 meter van de Klein Engelandhoeve heeft het stadsbestuur een speelbos aangelegd met natuurlijke speelelementen. Het speelbos is vrij toegangelijk, er staat ook een picknickbank. Picknickrugzakken kun je bestellen via het bezoekerscentrum, per mail of telefonisch naar het nummer +32 (0)14 82 81 00. 

FRAC

FRAC is een voormalig militair domein. Nu is het opengesteld voor het publiek en kun je er wandelen. Ook huisvest het verschillende sport- en jeugdverenigingen. Een stuk van het beboste deel is erkend als speelbos.

Raadsherenpark

Ook in het Raadsherenpark is er plaats voorbehouden om te spelen. Het park bestaat uit zes hectare speelbos en drie hectare natuurgebied. In de eerste plaats is het bedoeld om Turnhoutse kinderen en jeugdbewegingen te laten spelen in een mooie, groene en rustige omgeving. Het Raadsherenpark ligt op het grondgebied van Vosselaar maar is eigendom van Stad Turnhout. 

Nog meer speelbossen?  

Wil je graag alle speelbossen van Turnhout verkennen? Op de website van Turnhout Speelt kun je ze allemaal terugvinden.