de Warande

Stap binnen in de Warande en laat je omarmen door kunst en cultuur. Ga genieten van voorstellingen, muziek of expo’s en laat je inspireren door de partners in huis: DINAMO, AR-TUR, Kunst in Zicht en MOOOV.

De partners

MOOOV is organisator van allerlei periodieke en permanente activiteiten rond de programmering en vertoning van films uit alle windstreken. Daarnaast speelt talentontwikkeling een belangrijke rol bij MOOOV. De passie voor film staat steeds centraal.

Kunst in Zicht (KiZ) ontwikkelt kunsteducatieve projecten voor kleuters tot en met volwassenen. Op die manier wil KiZ de betrokkenheid van kinderen, jongeren en hun begeleiders bij de kunsten opwekken, hun kunstgevoeligheid vergroten en hen tot diepgaander kunst-inzicht brengen. KiZ zet kunst in als middel om de persoonlijke creativiteit te ontdekken.

AR-TUR heeft als cultureel platform voor architectuur en ruimte een grote impact op de ruimtelijke kwaliteit van dorpse en kleinstedelijke omgevingen. En dat heeft een positief gevolg voor de leefbaarheid ervan voor de inwoners. Als coach én co-creator activeert AR-TUR de belanghebbende spelers, stimuleert synergiën en werkt samen met alle spelers uit het veld. Het speelveld - de vrije culturele ruimte - geeft AR-TUR de kansen om breed en ongeremd te denken en te doen.

DINAMO zet mensen in beweging. Ze versterken de verbindingen tussen mensen die willen leren en mensen die willen aanleren. We geven ruimte aan experimenten die inspelen op de polsslag van de samenleving. Geniet van een gevarieerd activiteitenaanbod in ongedwongen sfeer, onder professionele begeleiding van gepassioneerde vrijwilligers.

de Warande 
Warandestraat 42, 2300 Turnhout 
www.dewarande.be

BON

Een goodiebag van de Warande, DINAMO, AR-TUR, Kunst in Zicht en MOOOV.